Uslovi poslovanja

U dole navedenom tekstu možete pročitati sve naše uslove poslovanja.

Sedište firme:

HDM d.o.o
Bežanijksih ilegalaca 70
11070 Novi Beograd
SRBIJA
Matični broj: 17332856
PIB: 101670262
E-mail: autodelovi@hdm.rs
Web stranica: www.hdm.rs

Naručivanje rezervnih delova

Narudžbe se vrše preko našeg sajta, telefonskim putem ili email-om. Pošto nas kontaktirate i pošaljete nam potrebne podatke o Vašem automobilu kao i spisak rezervnih delova koji su Vam potrebni mi ćemo da Vam pošaljemo ponudu u najkraćem mogućem roku. Naša ponuda će u zavisnoti od Vaših zahteva imati više opcija – sa razlikama u proizvođačima, cenama i rokom isporuke pojedinačnih rezervnih delova. Pored ponude koju pošaljemo takođe ćemo Vas posavetovati koje je optimalno rešenje iz našeg iskustva kako bi ste uštedeli novac i dobili što kvalitetnije rezervne delove.

Slanje robe

Narudžbe koje nam potvrdite do 15:00 sati šalju se istog dana osim ukoliko je rok isporuke delova duži što ćemo prilikom slanja ponude naglasiti. Svi paketi se šalju kurirskom službom Daily Express. Svi poslati paketi stižu na Vašu adresu sledećeg radnog dana (kao i subotom ukoliko je paket poslat u petak). Ukoliko niste u mogućnosti da preuzmete paket kada Vam se kurir najavi isporuka će biti pokušana još dva puta (ukupno tri puta).
Plaćanje vaše narudžbe vršite prilikom preuzimanja paketa (pouzećem). Nudimo Vam takođe mogućnost fakturisanja usluge transporta za narudžbe manje vrednosti od 16000,00 dinara, ova usluga Vas košta fiksno 350,00 dinara za veće pakete i 250,00 dinara za manje pakete u zavisnosti od težine paketa. Sve narudžbe čija vrednost prelazi 16000,00 dinara šaljemo besplatno na Vašu adresu. Od ovoga su izuzeti paketi koji sadrže ulje za motor i druge tečnosti.
Nakon što je Vaš paket poslat dobićete od nas broj pošiljke kako bi ste mogli da pratite Vaš paket preko sajta firme Daily Express02: http://www.dailyexpress.rs/rs/pracenje-posiljaka
Ukoliko dođe do oštećenja paketa prilikom transporta molimo Vas da obavestite kurira o tome i da tražite sastavljanje zapisnika ukoliko su auto delovi oštećeni, takođe savetujemo i da nas kontaktirate u ovakvim slučajevima ćim primetite štetu na dostavljenom paketu.

Nudimo Vam i mogućnost preuzimanja Vaših rezervnih delova na lokaciji u Beogradu po dogovoru sa Vama. Preuzimanje je moguće od 16:00 do 18:00 sati svakim radnim danom ili po dogovoru.

Povrat robe

Ukoliko iz nekog razloga želite da vratite poručene rezervne delove to je moguće u roku od 5 radnih dana od prijema paketa ili preuzimanja istih. Za povrat rezervnih delova u slučaju odustajanja sa Vaše strane trošak transporta slanja preuzimate Vi.
Svaki povrat robe mora prethodno da se najavi, pakete koje nisu najavljeni nećemo primati. Svi rezervni delovi koji se vraćaju moraju da budu u originalnom i neoštećenom pakovanju u stanju u kojem su i primljeni. U ovakvim slučajevima vršimo povrat Vašeg novca nakon što primimo paket nazad u roku od 1-3 radna dana uplatom na Vaš tekući račun.
Ukoliko je rezervni deo ili više njih poslat greškom mi preuzimamo na sebe trošak vraćanja paketa na našu adresu kao i sve troškova slanja ispravnih delova na Vašu adresu u najkraćem mogućem roku.

Pre bilo kakve radnje/montaže i ugradnje rezervnih delova proverite njihovu ispravnost, povraćaj već ugrađenih delova nije moguć osim u slučaju reklamacije rezervnog dela ukoliko se ispostavi nakon ugradnje da isti nije ispravan na bilo koji način.

Garancija

Svi rezervni delovi koje Vam nudimo imaju garanciju i garantni rok. Zbog specifičnosti istih trudićemo se da budete unapred informisani o garanciji delova koje kupujete. Nismo u mogućnosti da ponudimo univerzalni garantni rok za sve delova jer se on razlikuje od vrste rezervnog dela i od proizvođača rezervnog dela.

Reklamacije

Naša firma rešava sve reklamacije u skladu za važećim Zakonom o zaštiti potrošača.
Ono što je bitno za ostvarivanje garancije jeste da je rezervni deo koji reklamirate ugrađen od strane stručnog lica kao i da se reklamirani deo pošalje nazad na našu adresu bez obzira na njegovo stanje.
Ukoliko dođe do reklamacije rezervnog dela molimo Vas da nas kontaktirate što pre na naš email autodelovi@hdm.rs ili telefonskim putem.